Cheese Cake με ανθότυρο και βύσσινο, της Ελένης Αλεξοπούλου

Cheese Cake με ανθότυρο και βύσσινο, της Ελένης Αλεξοπούλου

Υλικά

Για τη βάση
1 ½ πακέτο μπισκότα πτιμπέρ
250 γραμ. μαργαρίνη σε θερμ. δωμ.

Για τη γέμιση
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κ.σ χυμό λεμονιού
500 γραμ. τυρί κρέμα
500 γραμ. ανθότυρο


Εκτέλεση

Για τη βάση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και στη συνέχεια τα ζυμώνουμε με τη μαργαρίνη. Έχουμε φροντίσει η μαργαρίνη να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να δουλεύεται εύκολα με τα χέρια.

Στρώνουμε καλά τα μπισκότα με τη μαργαρίνη στον πάτο ενός ορθογώνιου πυρέξ και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το 1/3 από το ζαχαρούχο γάλα, με το τυρί κρέμα, το ανθότυρο, το οποίο έχουμε σπάσει σε τρίμματα με το χέρι μας, και το χυμό λεμονιού.
Αν δούμε ότι χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο ακόμη γάλα. Θέλουμε το μείγμα να είναι αφράτο αλλά να μην είναι ρευστό.

Απλώνουμε την κρέμα των τυριών πάνω στη βάση από τα μπισκότα που έχει παγώσει, και βάζουμε όλο το γλυκό για ένα βράδυ στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη
Την επόμενη μέρα, καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με τη μαρμελάδα βύσσινο την οποία μπορούμε να ανακατέψουμε με λίγες κουταλιές σιρόπι από γλυκό βύσσινο, ώστε να έχει πιο ρευστή υφή.