Cheese cake oreo, του Θέμη Καψή

Cheese cake oreo, του Θέμη Καψή

Υλικά

Για τη βάση
1 και 1/2 πακέτο των 176 γραμ. μπισκότα oreo,  θρυμματισμένα
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα
330 γραμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
300 γραμ. τυρί κρέμα
170 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
1/2 πακέτο μπισκότα των 176 γραμ. Oreo θρυμματισμένα

Για την επικάλυψη
125 γραμ. κουβερτούρα
70 γραμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουταλιά βούτυρο


Εκτέλεση

Για τη βάση
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιώμενο βούτυρο και ανακατέυουμε. Τα στρώνουμε στη φόρμα και κάνουμε μια λεπτή στρώση. Την αφηνούμε και προχωράμε στην κρέμα.

Για την κρέμα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μέξερ σε χαμηλή ταχύτητα, σταδιακά την αυξάνουμε και σταματάμε όταν γίνει σφιχτή.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σιγά -σιγά, ρίχνουμε το μείγμα στην κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε τέλος τα θρυμματισμένα μπισκότα.

Απλώνουμε την κρέμα στη βάση και την ισιώνουμε με την ανάποδη ενος κουταλιού.

Για την επικάλυψη
Βάζουμε ολα τα υλικά σε ενα αντικολλητικό τηγάνι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί ενα ομοιόμορφο μείγμα.

Αποσύρουμε το σκεύος απο τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος. Τη στρώνουμε πάνω στη κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο, για 4 ώρες ή για όλο το βράδυ.