cheesecake chocoshok,του Γιάννου Τσόρδια

cheesecake chocoshok,του Γιάννου Τσόρδια

Υλικά

300 γρ. μπισκότα τύπου digestive
130 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 πακέτο πουράκια
150 γρ. τυρί mascarpone
150 γρ. τυρί κρέμα
400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε σαντιγί.


Εκτέλεση

Για τη βάση
Θρυμματίζουμε στο μιξεράκι τα μπισκότα με τα μισά πουράκια ώστε να γίνουν σαν πούδρα.

Ρίχνουμε στα θρυμματισμένα υλικά το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο στο μπισκότο μας.

Απλώνουμε το μίγμα μας σε μια βάση (25 εκ.) με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθούν και τοιχώματα. Το τοποθετούμε στο ψυγείο την βάση μας για περίπου 30 λεπτά

Για την κρέμα
Χτυπάμε στον παγωμένο κάδο του μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος , σε πολύ δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.

Ρίχνουμε στο μίξερ τα δυο τυριά και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Μόλις έχουν χτυπηθεί στο μίξερ τα τυριά ρίχνουμε την πραλίνα φουντουκιού και χτυπάμε πάλι σε δυνατή ταχύτητα για άλλα 30 δευτερόλεπτα.

Έπειτα ενσωματώνουμε με μια μαρίζ την σαντιγί στο μίγμα της κρέμας κάνοντας απαλές κινήσεις από μέσα προς τα έξω. Εφόσον είναι έτοιμη η κρέμα μας βγάζουμε την βάση μας από το ψυγείο και τοποθετούμε την κρέμα μέσα σε αυτήν.

Βάζουμε το cheesecake μας στο ψυγείο για 24 ώρες.
Διακοσμούμε με πουράκια αφού το βγάλουμε από το ψυγείο.