Cheesecake με ferrero rocher, oreo και μερέντα, της Χριστίνας Δαρατζή

Cheesecake με ferrero rocher, oreo και μερέντα, της Χριστίνας Δαρατζή

Υλικά

Για τη Βάση:
400 γρ. oreo θρυμματισμένα,
120 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την Κρέμα:
500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου,
3/4 του φλιτζανιού άχνη ζάχαρη,
500 γρ. φυτική σαντιγί,
10-12 ferrero rocher θρυμματισμένα,
6 κουταλιές μερέντα,
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά


Εκτέλεση

Ετοιμάζω πρώτα τη βάση.
Βάζω το μπισκότο και το βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατεύω και το βάζω σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ.

Για την κρέμα, βάζω στο μίξερ το τυρί με την άχνη και ανακατεύω.
Σε άλλο μπολ χτυπάω τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει.
Τη ρίχνω στην κρέμα του τυριού, ανακατεύοντας παράλληλα με το μίξερ, ενώ ρίχνω και τα θρυμματισμένα ferrero.

Αδειάζω την κρέμα πάνω από την βάση και τοποθετώ το cheesecake στο ψυγείο για 6 ώρες ή για όλο το βράδυ.
Λίγο πριν σερβίρω, ετοιμάζω την επικάλυψη.

Βάζω τη μερέντα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και ζεσταίνω σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η μερέντα και να ρέει εύκολα.
Την αφήνω να κρυώσει και την απλώνω πάνω στην επιφάνεια του γλυκού.

Καλή επιτυχία.