Cheesecake κλασικό, του Γιώργου Βασιλικού

Cheesecake κλασικό, του Γιώργου Βασιλικού

Υλικά

500 γραμ. τυρί κρέμα
250 γραμ. μαργαρίνη
1 ½ πακέτο μπισκότα digestive
1 βανίλια
1 φλυτζ. καφέ (ελλην.)
χυμό λεμόνι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κονσέρβα βύσσινο
1 κ.σ. κορν φλάουερ ή αλεύρι


Εκτέλεση

Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε τη βανίλια και τη μαργαρίνη. Τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και το αλείφουμε σε λεία επιφάνεια.

Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί κρέμα και προσθέτουμε και το λεμόνι. Τα ρίχνουμε πάνω από τη στρώση με τα μπισκότα και τα αλείφουμε ομοιόμορφα.

Πάνω από την κρέμα βάζουμε τα βύσσινα χωρίς το χυμό τους. Το χυμό το βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα να πάρει μια βράση και το σβήνουμε με κορν φλάουερ. Αφού κρυώσει λίγο, το ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα μας.

Το βάζουμε στη συντήρηση. Είναι πιο νόστιμο την επόμενη μέρα.