Cheesecake τέλειο, της Φλάουρα Χεκίμη

Cheesecake τέλειο, της Φλάουρα Χεκίμη

Υλικά

1 + 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ,
λιωμένο βούτυρο περίπου 100 γρμ.,
600 γρμ. φιλαδέλφια,
1 ζαχαρούχο,
χυμός από μισό λεμόνι περίπου,
μαρμελάδα της αρεσκείας μας (προτιμώ φράουλα)


Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη, τα ρίχνουμε σ’ ένα πυρέξ και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο (μπορεί να μην χρειαστεί όλο ή μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα. Το βλέπουμε με το μάτι).
Το πατάμε με το χέρι να στρώσει.
Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός τυρί κρέμα, ζαχαρούχο. Στρώνουμε και το λεμόνι πάνω από το μπισκότο.

Τέλος, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφού πήξει λίγο η κρέμα ρίχνουμε και στρώνουμε προσεκτικά τη μαρμελάδα.

Το αφήνουμε να παγώσει καλά καλά και καλή μας απόλαυση!