Χταπόδι με μακαρόνια χωρίς λάδι, της Τζίνας Καραθανάση

Χταπόδι με μακαρόνια χωρίς λάδι, της Τζίνας Καραθανάση

Υλικά

1 κιλό χταπόδι
2 πιπεριές φλωρίνης
1/2 πακέτο μακαρόνια
2 κρεμμύδια
μαϊντανό
3 ντομάτες


Εκτέλεση

Ψήνουμε το χταπόδι στη σχάρα. Το κόβουμε κομμάτια.

Κόβουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα βάζουμε στο μούλτι όλα.

Προσθέτουμε ρίγανη και αλάτι, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με 3 κούπες νερό.

Βράζουμε για 20 λεπτά τη σάλτσα, και μετά βάζουμε το χταπόδι με τα μακαρόνια προσθέτοντας λίγο νερό ακόμα.

Μόλις βράσουν τα μακαρόνια σβήνουμε το μάτι.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και έτοιμο!