Διαφορετική φανταστική πορτοκαλόπιτα, της Γωγώς Γρηγοριάδου (nostimessyntagesthsgwgws)

Διαφορετική φανταστική πορτοκαλόπιτα, της Γωγώς Γρηγοριάδου (nostimessyntagesthsgwgws)

Υλικά

320 γρ. αμύγδαλα ωμά χωρίς φλούδα (καβουρντισμένα για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς),
300 γρ. ζάχαρη,
2 1/2 ολόκληρα ακέρωτα πορτοκάλια με τη φλούδα πολτοποιημένα,
150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό,
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο,
3 βανίλιες,
7 αυγά

Για το Σιρόπι:
(βράσιμο για 5 λεπτά)
700 γρ. ζάχαρη,
900 γρ. νερό,
ξύσμα ενός πορτοκαλιού


Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά, μέχΔιαφορετική φανταστική πορτοκαλόπιτα, της Γωγώς Γρηγοριάδου (nostimessyntagesthsgwgws)ρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια λευκή κρέμα.

Αφού έχουμε ετοιμάσει τα αμύγδαλα από καβούρντισμα και τα έχουμε ψιλοκόψει στο μούλτι (αν θέλουμε τα κάνουμε και πούδρα, αλλά σας συνιστώ να είναι ψιλοκομμένα), σταματάμε το χτύπημα στα 10 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα και με πλαστική μαρίζ-σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μείγμα, δηλαδή ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά.

Βουτυρώνουμε ταψί 30χ28 και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 30 λεπτά (ανάλογα το φούρνο μας), μέχρι να πάρει χρώμα, χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο.

Λίγο πριν βγει το γλυκό μας, βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Μόλις βγάλουμε το γλυκό, το σιροπιάζουμε σιγά σιγά σε όλη την επιφάνειά του.
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά το κόβουμε, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!