Διπλοψημένες γεμιστές πατάτες, της Μαρίας Ντελημάρα

Διπλοψημένες γεμιστές πατάτες, της Μαρίας Ντελημάρα

Υλικά

5 μέτριες πατάτες ισομεγέθεις,
1 κούπα τυριά διάφορα (φέτα, ρεγγάτο, κεφαλοτύρι),
1/2 κούπα μπέικον,
1 κ. σ. γεμάτη βούτυρο,
αλατοπίπερο


Εκτέλεση

Ψήνω τις πατάτες που έχω τυλίξει σε αλουμινόχαρτο, σε μέτριο φούρνο. Τις αφήνω να κρυώσουν.

Παίρνω μία μία και αφαιρώ τη φλούδα στο επάνω μέρος μόνο. Την αδειάζω από την ψίχα της, την οποία φυλάω.

Ανακατεύω καλά τα υλικά της γέμισης και προσθέτω την ψίχα πατάτας. Δοκιμάζω και βάζω αλάτι, αν χρειάζεται.

Ψήνω σε μέτριο φούρνο, μέχρι να πάρει χρώμα. Μπορούμε να φτιάξουμε αρκετές και να τις φυλάξουμε, τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο, στην κατάψυξη.

Τις βγάζουμε, όταν θέλουμε και τις ψήνουμε κατευθείαν.