Donuts, της Γεωργίας Αγαδάκη

Donuts, της Γεωργίας Αγαδάκη

Υλικά

6 φλιτζάνια αλεύρι μπλε
2 φλιτζάνια νερό χλιαρό νερό
1 βανίλια
λιγο αλατάκι
4 κ.σ ζαχαρη
1 μαγιά ψυγείου


Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά. Αν κολλάει η ζύμη στο χέρι, μπορούμε να ρίξουμε λίγο αλέυρι. Όταν γίνει μια ωραία ζύμη, τη βάζουμε σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και κουβερτούλα για περίπου μία ώρα.

Έπειτα, πασπαλίζουμε ένα πανί με αλέυρι. Παίρνουμε με αλευρωμένα χέρια μπαλάκια ζύμης, τα πατικώνουμε και τους κάνουμε τρύπα στη μέση με ένα πλαστικό μπουκάλι. Τα ακουμπάμε πάνω στο πασπαλισμένο με αλεύρι ύφασμα, να φουσκώσουν  για περίπου μισή ώρα. Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο.

Σερβίρουμε πασπαλισμένα με ζάχαρη ή τα καλύπτουμε με λιωμένη σοκολάτα.