Double κανταΐφι, της Βασιλικής Δήμου

Double κανταΐφι, της Βασιλικής Δήμου

Υλικά

1 πακέτο φιδέ για κανταΐφι
1 πακέτο βούτυρο αγελαδινό
1/2 κιλό καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
6 κ.σ κορν φλάουρ
6 κ.σ σιμιγδάλι χοντρό
250 γρ. ζάχαρη
κανελογαρύφαλλα
ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες με άρωμα πορτοκαλιού
4 αυγά

Για το σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλας


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα (αφού έχουμε κρατήσει λίγο) με τη ζάχαρη να βράσει.

Στο γάλα που έχουμε κρατήσει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τα αυγά, τη βανίλια και τα χτυπάμε καλά.
Όταν βράσει το γάλα ρίχνουμε το μείγμα και το ανακατεύουμε γρήγορα για να μη σβολιάσει. Όταν πήξει η κρέμα μας, κατεβάζουμε από τη φωτιά για να κρυώσει λίγο.

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί, βάζουμε λίγο φύλλο κανταΐφι πολύ καλά ανοιγμένο, το βουτυρώνουμε καλά, ρίχνουμε τριμμένο καρύδι (στο οποίο έχουμε ρίξει τα κανελογαρύφαλλα το ξύσμα πορτοκαλιού και τη μια βανίλια).

Πάνω βάζουμε πάλι καλά βουτυρωμένο φύλλο, καρύδι μετά και εναλλάσσουμε έως ότου τελειώσει το καρύδι.
Μόλις βάλουμε και το τελευταίο καρύδι, βάζουμε φύλλο και πάνω ρίχνουμε την κρέμα. Τέλος βάζουμε το φύλλο κανταΐφι το οποίο βουτυρώνουμε πάλι πολύ καλά

Το βάζουμε να ψηθεί για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
Eτοιμάζουμε το σιρόπι και όταν βγει το γλυκό μας το σιροπιάζουμε ζεστό.