Δροσερή και ελαφριά σαρλότ φράουλας, της Αγγελικής Αντωνοπούλου

Δροσερή και ελαφριά σαρλότ φράουλας, της Αγγελικής Αντωνοπούλου

Υλικά

4 φακελάκια ζελέ φράουλα
4 κούπες καυτό νερό
2 κούπες γιαούρτι 2%
1/2 κιλό φράουλες
3/4 φλ. ζάχαρη
1 πακέτο σαβαγιάρ η μπισκότα τύπου πτι μπερ
2 φλ. σαντιγί για γαρνίρισμα και φρέσκες φράουλες


Εκτέλεση

Διαλύουμε το ζελέ στο καυτό νερό και βάζω στο ψυγείο μέχρι να μισοπηξει, να αρχίσει σχεδόν να στέκεται.

Βαζω όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ του μίξερ μαζί με το ζελέ και χτυπώ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μου. Αδειάζω σε μια μακρόστενη φόρμα αφού πρώτα την έχω βρέξει και την έχω καλύψει καλά με μεμβράνη. Καλύπτω την επιφάνεια με τα σαβουαγιάρ ή μπισκοτάκια τα οποία ραντίζω με λίγο λικέρ φράουλας, με προσοχή χωρίς να τα βυθίσω.

Αφήνω στο ψυγείο τουλάχιστον ένα 12ωρο έτσι ώστε να παγώσει καλά και να σφιξει.Γυριζω σε μια πιατελίτσα, αφαιρώ τη μεμβράνη και με λίγη μαρμελάδα κολλάω περιμετρικά τα μπισκοτάκια.

Γαρνίρω με σαντιγί και φρέσκιες φράουλες!!!! Είναι πολύ εύκολο, γρήγορο, δροσερό εποχικό γλυκάκι ιδανικό για το πασχαλινό μας τραπέζι!!!!

Καλή επιτυχία!!!!!!