Εύκολη σοκολατένια, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidas'littlecorner)

Εύκολη σοκολατένια, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidas’littlecorner)

Υλικά

Για το παντεσπάνι
200 γρ. ζάχαρη
220 γρ. αλεύρι
1 1/2 κ.γ μπέικιν
40 γρ. κακάο
4 αυγά
1 κ.γλ υγρή βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
25 γρ. νερό

Για το σιρόπι
240 γρ. νερό
40 γρ. ζάχαρη
20 γρ. κακάο
2 γρ. στιγμιαίο καφέ

Για την κρέμα
1 ζαχαρούχο
1 φυτική σαντιγί


Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν,προσθέτουμε το νερό και τη βανίλια. Ανάβουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα, και συνεχίζουμε.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο, μια πρέζα αλάτι, και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά, απλά να ενωθούν δεν τα παρά χτυπάμε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ, ή σε ένα ταψί. Ψήνουμε μέχρι να ξεκολλήσει το κέικ από την φόρμα, για 30-35 λεπτά περίπου. Πάντα ανάλογα τον φούρνο σας, ο δικός μου είναι δυνατός.

Χτυπάμε το ζαχαρούχο και την κρέμα 10 λεπτά περίπου, να διπλασιαστούν. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, αφήνουμε να κρυώσει, και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, και βράζουμε για 5 λεπτά.

Χωρίζουμε στη μέση το παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε, βάζουμε από πάνω κρέμα.
Ξανά παντεσπάνι και την υπόλοιπη κρέμα,τρίβουμε λίγο κέικ από πάνω ή τριμμένη κουβερτούρα και τρούφα ή κακάο.

Στολίστε όπως σας αρέσει την τούρτα.

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/