Εύκολη τάρτα σοκολάτας, της Αργυρώς Βλαχογιάννη

Εύκολη τάρτα σοκολάτας, της Αργυρώς Βλαχογιάννη

Υλικά

Για τη γκανάζ
250 γρ. κουβερτούρα
180 γρ. γάλα

Για τη βάση
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
70 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη


Εκτέλεση

Για τη βάση

Λιώσε το βούτυρο και θρυμμάτισε τα μπισκότα σε σκόνη. Μέσα στο μούλτι που έτριψες τα μπισκότα ρίξε και το βούτυρο και χτύπα να αναμειχθούν καλά. Σε μια φόρμα για κέικ (ξέρεις, τη μακρόστενη) ρίξε το μπισκότο με το βούτυρο και στρώσε καλά πίεσε να γίνει συμπαγείς η βάση. Βάλε στην κατάψυξη να παγώσει μέχρι να κάνεις την κρέμα!

Για τη γκανάζ

Τρίψε τη σοκολάτα με το μαχαίρι, ψιλόκοψέ την καλά έτσι ώστε να λιώσει εύκολα. Βάλε την μέσα στο μούλτι που έκανες τη βάση (να είναι καθαρό). Ζέστανε το γάλα σε χαμηλή φωτιά να μην «πιάσει» και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίξε το κι αυτό στο μούλτι και χτύπησε να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Βγάλε σε ένα μπολ ανακάτεψε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και μόλις κρυώσει ρίξε πάνω από την βάση.

Βάλε να παγώσει. Αν βιάζεσαι βάλε μισή ώρα στην κατάψυξη! Αλλιώς μια ώρα στο ψυγείο! Σέρβιρε με ξηρούς καρπούς, σιρόπι, παγωτό, σαντιγί ή τίποτα απ όλα αυτά ή… και όλα αυτά μαζί!