Ελαιοψωμάκια χωρίς ζύμωμα, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida's little corner)

Ελαιοψωμάκια χωρίς ζύμωμα, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida’s little corner)

Υλικά

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κούπα αλεύρι για τσουρέκια (αυτά είχα στο ντουλάπι μου, φτιάξτε τα με όποιο αλεύρι έχετε),
1 φακελάκι μαγιά,
1/2 κ.σ. μέλι,
1/4 κούπας καλαμποκέλαιο,
1 κ.γ. κοφτό αλάτι,
ξύσμα λεμονιού,
1/2 κ.γ. ρίγανη,
1 κούπα ελιές ψιλοκομμένες,
1 κούπα περίπου χλιαρό νερό


Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, το μέλι και το χλιαρό νερό.
Προσέχουμε να μην είναι πολύ ζεστό το νερό και κάψει τη μαγιά.

Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, το αλάτι, τη ρίγανη, το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι. Τέλος, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές (η ποσότητα για το αλεύρι είναι περίπου, η ζύμη κολλάει, δεν πλάθεται).

Μόλις ενωθούν όλα καλά, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει.
Διπλώνουμε και ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και την αδειάζουμε στον πάγκο. Μπορείτε να τη φτιάξετε απoβραδίς και να τη φυλάξετε στο ψυγείο.

Ανάβουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και πλάθουμε τα ψωμάκια με ελάχιστο αλεύρι. (Δίνουμε, απλώς, σχήμα, δεν τα ζυμώνουμε).

Στην σχάρα της κουζίνας, με λαδόκολλα βάζουμε τα ψωμάκια για ψήσιμο.
Ψήνουμε 15 λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα, δεν παραψήνουμε.

Μπορείτε να τα γεμίσετε με φέτα, πιπεριά, μανιτάρια ή κασέρι.
Χρειάζεστε φαντασία και όρεξη στην κουζίνα, να το θυμάστε πάντα.

Καλή επιτυχία!

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/