Ελληνική μακαρονάδα φούρνου, της Νικολέτας Σπανίδου

Ελληνική μακαρονάδα φούρνου, της Νικολέτας Σπανίδου

Υλικά

3/4 κ. κιμά,
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο,
3 ντομάτες σε τετράγωνα κομματάκια,
1 φλ. χυμό ντομάτας,
1/2 φλ. νερό,
1/2 κ.γ. ζωμός κρέατος,
1/2 κ.γ. κανέλα,
1-2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες,
2 φλ. μακαρόνια,
1 φλ. κατ. πράσινα φασόλια,
1/2 φλ. τριμμένα τυριά,
ελαιόλαδο,
αλάτι,
κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Ανακατεύουμε τις ντομάτες, το ντοματόζουμο, το νερό, το ζωμό κρέατος, την κανέλα και το σκόρδο.
Αφήνουμε να βράσουν.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα πράσινα φασόλια κι αφήνουμε να πάρουν βράση.
Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε λίγο νεράκι, αν χρειαστεί.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα πυρέξ και τέλος, πασπαλίζουμε με τριμμένα τυριά και κρέμα γάλακτος.