Εορταστικό ζελέ, της Αικατερίνης Διαμαντοπούλου

Εορταστικό ζελέ, της Αικατερίνης Διαμαντοπούλου

Υλικά

2 φακελάκια ζελέ της αρεσκείας σας,
2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες,
1 φρουτάκι π.χ. φράουλα για διακόσμηση,
1 φόρμα μακρουλή,
1 κομμάτι μεμβράνη για τη φόρμα,
2 ποτήρια νερό,
2 ποτήρια γάλα


Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα με το ένα φακελάκι την πρώτη δόση, όπως λένε οι οδηγίες για το ζελέ μας, χρησιμοποιώντας τα δυο ποτήρια νερό.

Το ρίχνουμε στη φόρμα, που είναι καλυμμένη με μεμβράνη, βάζοντας μέσα και τις μπανάνε-ροδέλες.
Τοποθετούμε στο ψυγείο, καλύπτοντας λίγο με την μεμβράνη και περιμένουμε να κρυώσει.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, φτιάχνοντας το υπόλοιπο ζελέ.
Χρησιμοποιούμε, όμως, αυτή τη φορά το γάλα (ένα ζεστό κι ένα κρύο ποτήρι).

Τοποθετούμε πάνω από το ήδη στερεοποιημένο ζελέ, το νέο μείγμα.
Αν θέλουμε σε αυτή τη φάση βάζουμε και αποξηραμένα φρούτα, όπως κράνμπερις.
Τυλίγουμε με τις άκρες της μεμβράνης, που προεξέχουν από το γλυκό μας και τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει. Όταν είναι έτοιμο, ξεφορμάρουμε, γυρίζοντας ανάποδα και αφαιρώντας τη μεμβράνη.

Διακοσμούμε με τη φραουλίτσα.