Έρωτας με την πρώτη μπουκιά, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidaslittlecorner)

Έρωτας με την πρώτη μπουκιά, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidaslittlecorner)

Υλικά

Για την κρέμα τσίζκεικ

100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη,
2 κ.σ. γάλα εβαπορέ,
120 γρ. κρέμα τυριού (πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)

Για τη σάλτσα καραμέλας

1/3 κούπας ζάχαρη,
2 κ.σ. βούτυρο,
3 κ.σ. γάλα εβαπορέ,
1/4 κ.γ. ανθό αλατιού + έξτρα για στόλισμα + καραμέλες


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Αφήνουμε 2-3 λεπτά να λιώσει η κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε την κρέμα τυριού να αφρατέψει και προσθέτουμε την σοκολάτα.

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά κι έχουμε μια βελούδινη κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σε 2 πυρίμαχα σκεύη ράμκεν και τα σκεπάζουμε.
Αφήνουμε να κρυώσουν και φτιάχνουμε την σάλτσα καραμέλας.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς, σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να λιώνει και να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Τέλος, προσθέτουμε το γάλα προσεχτικά, γιατί είναι η σάλτσα είναι καυτή.

Ανακατεύουμε για 1 λεπτό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ανθό αλατιού
Σερβίρουμε την κρέμα τσίζκεικ με σάλτσα καραμέλας, έξτρα ανθό αλατιού και καραμέλες.

Καλή γλυκιά όρεξη.
– Love is in the Air –

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/