Εύκολη πάστα, της Μαρίας Τσιτίνη

Εύκολη πάστα, της Μαρίας Τσιτίνη

Υλικά

Μπισκότα πτι -μπερ
2 κουτιά μόρφατ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κ.σ. μερέντα
250 γρ. κουβερτούρα
1 κουτί γάλα εβαπορέ


Εκτέλεση

Σε ορθογώνιο ταψί στρώνουμε τα μπισκότα. Χτυπάμε τη μόρφατ μέχρι να γίνει σαντιγί και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο μέχρι να ενσωματωθεί.

Χωρίζουμε τη σαντιγί σε δυο ίσα μέρη. Στο μισό βάζουμε τη μερέντα και ανακατεύουμε. Στρώνουμε το μείγμα μερέντας πάνω στα μπισκότα και από πάνω βάζουμε άλλη μια σειρά μπισκότα. Ρίχνουμε τη λευκή κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Φτιάχνουμε γκανάζ με την κουβερτούρα και το εβαπορέ και αφού κρυώσει ρίχνουμε στην επιφάνεια του γλυκού. Βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες. Τέλος, κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια στο μέγεθος του μπισκότου. Στολίζουμε με λίγη σαντιγί ή κερασάκι.