Εξωτική γαριδοσαλάτα, της Αγγελικής Κουλούρη

Εξωτική γαριδοσαλάτα, της Αγγελικής Κουλούρη

Υλικά

1 ανανά φρέσκο,
½ κιλό γαρίδες μέτριες,
3 κ.σ μαγιονέζα,
3 κ.σ στραγγιστό γιαούρτι,
αλάτι,
πιπέρι,
1 κ.γ κάρυ,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)


Εκτέλεση

Κόβουμε τον ανανά στη μέση, και τον καθαρίζουμε προσεκτικά ώστε η φλούδα να μείνει ολόκληρη. Αφαιρούμε το μεσαίο σκληρό κομμάτι σάρκας, και κόβουμε τον υπόλοιπο μαλακό, σε μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε στο σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά τους. Βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, και τις καθαρίζουμε. Αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε. Αν είναι μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα κομμάτια του ανανά, τις γαρίδες, το γιαούρτι και τη μαγιονέζα. Προσθέτουμε κάρυ και πιπέρι. Αδειάζουμε το υλικό μας στις φλούδες του ανανά και γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.