Φακές, της Ειρήνης Τεμπλαλέξη

Φακές, της Ειρήνης Τεμπλαλέξη

Υλικά

1/2 κιλό φακές,
2 κρεμμύδια ξερά,
2 σκελίδες σκόρδο,
1 ματσάκι τρυφερά κρεμμυδάκια,
2 πράσα (το άσπρο μέρος),
3 καρότα,
2 φύλλα δάφνης,
αλάτι,
πιπέρι,
ρίγανη,
λάδι


Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές για 10 λεπτά και χύνουμε το νερό.

Κόβουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο. Τρίβουμε το καρότο.

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε για λίγο, ώστε να πάρουν λίγο χρώμα.

Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε μέσα στις φακές μαζί με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα δαφνόφυλλα, το ανάλογο λάδι (όσο θέλει ο καθένας) και νερό, να σκεπάζει τις φακές.

Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα περίπου, να χυλώσει.