Φανταστικά σπιτικά χοτ ντογκ για μικρούς και μεγάλους, της Αγγελικής Αντωνοπούλου

Φανταστικά σπιτικά χοτ ντογκ για μικρούς και μεγάλους, της Αγγελικής Αντωνοπούλου

Υλικά

Για τα ψωμάκια:
270 ml γάλα φρέσκο,
4 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη,
1/3 κ.γ. αλάτι,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
75 ml σπορέλαιο,
1 αβγό,
250 gr. αλεύρι σκληρό,
250 gr. αλεύρι γ.ο.χ.,
1 κρόκο αβγού για το άλειμμα,
σουσάμι ή μαυροσούσαμο

Για τη γέμιση:
λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης μεγάλα,
κέτσαπ - μουστάρδα


Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζω το γάλα μου χλιαρό με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω καλά, να διαλυθούν τα υλικά. Προσθέτω το λάδι, το αβγό ελαφρώς χτυπημένο και ξεκινώ το ανακάτεμα με το γάντζο.

Προσθέτω λίγο λίγο τα αλεύρια, στα οποία έχω προσθέσει αλάτι. Ανακατεύω μέχρι να απορροφήσει η ζύμη το αλεύρι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.

Με ελαφρώς λαδωμένα χέρια, παίρνω το ζυμαράκι μου και το γυρίζω σε μια ελαφρώς λαδωμένη λεκανίτσα. Σκεπάζω με μεμβράνη καλά και αφήνω για μια ωρίτσα περίπου, σε ζεστό περιβάλλον να φουσκώσει η ζύμη μου και να διπλασιαστεί.

Ξεφουσκώνω το ζυμαράκι και χωρίζω στα δύο. Από κάθε μπαλίτσα θα βγάλω 6 ψωμάκια. Πλάθω κορδόνια λεπτά, μακρόστενα (φουσκώνουν αρκετά) και τοποθετώ στο ταψάκι μου, που έχω καλύψει με λαδόκολλα.

Αφήνω να φουσκώσουν πάλι και αλείφω με τον κρόκο, τον οποίο έχω διαλύσει με λίγες σταγόνες νερό. Πασπαλίζω με σουσάμι ή μαυροσούσαμο και ψήνω στους 180, στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.

Αφού κρυώσουν, κόβω από την πάνω μεριά κι όχι από τη μέση.

Βράζω τα λουκάνικά μου για 5 λεπτά και γεμίζω τα ψωμάκια μου. Προσθέτω κέτσαπ – μουστάρδα και καλή ορεξη!

Τα λουκανικάκια μπορούμε ακόμα να τα ψήσουμε, ενώ για τους πιο μερακλήδες, μπορούμε να καραμελώσουμε κρεμμυδάκια στο τηγάνι και να γεμίσουμε!