Φανταστική Τυρόπιτα, της Γεωργίας Γρηγοριάδου (nostimessyntagesthsgwgws)

Φανταστική Τυρόπιτα, της Γεωργίας Γρηγοριάδου (nostimessyntagesthsgwgws)

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ (για ταψί Νο38)
600 γρ. αλεύρι για ψωμί και πίτες,
2 κ.σ. ελαιόλαδο,
1 κ.σ. ξύδι,
1 κ.σ. ζάχαρη,
2 κ.γ. αλάτι,
350 ml χλιαρό νερό,
νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
550 γρ. τριμμένη φέτα,
360 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα,
200 γρ. τριμμένο καπνιστό τυρί,
15 φέτες μπέικον,
αλάτι ελάχιστο,
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
2 πρέζες μοσχοκάρυδο,
ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Για μεγαλύτερη ευκολία, χρησιμοποιούμε το μίξερ για να ετοιμάσουμε το ζυμαράκι μας, για το φύλλο. Βάζουμε στον κάδο όλα τα υλικά και τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό.

Βάζουμε τον γάντζο ζυμώματος. Στην αρχή, σε χαμηλή ταχύτητα το μίξερ, για να ανακατευτούν τα υλικά και κατόπιν, δυναμώνουμε την ταχύτητα, για να ζυμωθεί μέχρι να έχουμε μια όμορφη, μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Όπως είναι μέσα στον κάδο, την σκεπάζουμε με σελοφάν και την αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα με τρία τέταρτα της ώρας, να ξεκουραστεί.

Σε μπολ βάζουμε όλα τα τριμμένα τυριά μας, ελάχιστο αλάτι αν η φέτα μας είναι αλμυρή, μοσχοκάρυδο και μπόλικο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε κατά μέρος.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 7 ίσες μπαλίτσες.

Με την βοήθεια του νισεστέ, ανοίγουμε κάθε φύλλο μεγαλύτερο από την διάμετρο του ταψιού, ώστε τα φύλλα να εξέχουν από αυτό.
Λαδώνουμε πολύ καλά το ταψί μας, προσθέτουμε το πρώτο φύλλο, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και με τον ίδιο τρόπο, ανοίγουμε και στρώνουμε τρία φύλλα από κάτω.

Πασπαλίζουμε από πάνω την μισή σχεδόν ποσότητα τυριών, ώστε να καλύψουμε την επιφάνεια του φύλλου.(ΠΡΟΣΟΧΗ: υπολογίζουμε να κρατήσουμε λίγη ποσότητα για την γέμιση του κόθρου). Σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια με το μπέικον, πασπαλίζουμε από πάνω πάλι με τυριά, λαδώνουμε καλά τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και τα ακουμπάμε επάνω στην γέμιση.

Στρώνουμε άλλα τρία φύλλα ένα ένα, ραντισμένα με ελαιόλαδο. Τα φύλλα σουρωμένα αυτή τη φορά κι όχι να εξέχουν από το ταψί.
Ανοίγουμε το τελευταίο φύλλο, το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τυριά και το κόβουμε με μαχαίρι στη μέση. Τα τυλίγουμε αεράτα σε ρολό και τα βάζουμε περιμετρικά του ταψιού, κλείνοντας τα σε κύκλο.

Χαράζουμε την πίτα σε τρίγωνα κομμάτια, την ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ελάχιστο νεράκι
και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο μας) για 45-50 λεπτά.