Φέτα σαγανάκι σε φύλλο για πίτες, του Λευτέρη Κουρουμπλή

Φέτα σαγανάκι σε φύλλο για πίτες, του Λευτέρη Κουρουμπλή

Υλικά

Κομμάτια φέτα δοχείου, πάχους 1 - 1½ εκατοστών,
2 φύλλα για πίτες ή 4 φύλλα κρούστας κομμένα κάθετα στα τρία,
6 κουταλάκια του γλυκού ούζο ή ρακή,
Λίγο μέλι,
Καβουρντισμένο σουσάμι,
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

Κόβουμε το τυρί σε φέτες πάχους 1 – 1½ εκατοστών.

Παίρνουμε δύο φύλλα για πίτες ή τέσσερα κρούστας, τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβουμε στα τρία.Παίρνουμε ένα – ένα τα κομμένα φύλλα, (ή δύο μαζί αν έχουμε φύλλο κρούστας) και τοποθετούμε τη φέτα στη μια άκρη αφήνοντας δύο δάχτυλα περιθώριο.

Μ᾿ ένα πινέλο, βρέχουμε τη φέτα με ούζο.

Σηκώνουμε τα δύο πλαϊνά, πάνω στη φέτα και αρχίζουμε να τυλίγουμε. Συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του φύλλου.

Επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια φέτας. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το λάδι.

Τηγανίζουμε τα σαγανάκια για 1 – 2 λεπτά, από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν το περιττό λάδι και να μείνουν τραγανά.

Τα σερβίρουμε σκέτα ή τα πασπαλίζουμε με μέλι και καβουρντισμένο σουσάμι.