Φιλέτο μπακαλιάρου με λαχανικά και σάλτσα μουστάρδας, του Μιχαήλ Κωνσταντόπουλου

Φιλέτο μπακαλιάρου με λαχανικά και σάλτσα μουστάρδας, του Μιχαήλ Κωνσταντόπουλου

Υλικά

6 φιλέτα βακαλάου
300 γραμ. μικρά καρότα
2 κολοκύθια μέτριου μεγέθους
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 μεγάλο νεροπότηρο λευκό κρασί
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μέλι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
θυμάρι φρέσκο ή ξερό


Εκτέλεση

Πλένουμε τα φιλέτα του βακαλάου και τα στραγγίζουμε καλά.

Στρώνουμε τα λαχανικά μας σε ένα πυρέξ κι έπειτα βάζουμε από πάνω τα φιλέτα.

Σε ενα μπολ βάζουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, τη μουστάδα, το μέλι, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, για να ομογενοποιηθούν όλα μαζί. Περιχύνουμε με την σάλτσα τα φιλέτα και τα λαχανικά.

Ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς C, πάνω κάτω στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά.