Φιογκάκια με γκορκοντζόλα και ντομάτα, της Όλγας Ριστάνη

Φιογκάκια με γκορκοντζόλα και ντομάτα, της Όλγας Ριστάνη

Υλικά

400 γρ. φιογκάκια,
1 φλιτζάνι τριμμένη γκοργκοντζόλα,
1½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα,
1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί τύπου Ολλανδίας,
1½ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα ή χαλούμι,
1½ φλιτζάνι γάλα
,
1½ φλιτζάνι Pummaro Ψιλοκομμένο,
1 Knorr ζωμό βοδινού,
200 γρ. Βιτάμ


Εκτέλεση

Βράζουμε τα φιογκάκια με τον Knorr ζωμό βοδινού σε μια κατσαρόλα, στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το Pummaro σε μια κατσαρόλα με 100 γρ. Βιτάμ και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα τυριά, το γάλα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας.

Κατόπιν, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα φιογκάκια, ανακατεύουμε το μείγμα και αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse και ψήνουμε τα φιογκάκια με τη ροζ σάλτσα τους, για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.

Tip:
Εναλλακτικά, αντί για γκοργκοντζόλα χρησιμοποιήστε μπλε τυρί Δανίας ή γαλλικό ροφκόρ.