Φωλιές μελιτζάνας, του Ηρακλή Ξεκαρδάκη

Φωλιές μελιτζάνας, του Ηρακλή Ξεκαρδάκη

Υλικά

1/2 πακέτο μακαρόνια no.12,
500 ml κρέμα γάλακτος,
μία μελιτζάνα μεγάλη,
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο-χοιρινό
1 σιδερένιο κουτάκι ψιλοκομμένα ντοματάκια σε σάλτσα,
παρμεζάνα τριμμένη,
φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο,
μαϊντανό,
ρόκα,
ελαιόλαδο,
ρίγανη,
αλάτι,
κανέλα,
μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη. Με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, ρίχνουμε την κανέλα και λίγο μοσχοκάρυδο.Προσθέτουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα, ρίχνουμε τα ντοματάκια και τα αφήνουμε για λίγο να ψηθούν. Ανακατεύουμε τον κιμά με τα μακαρόνια και προσθέτουμε τυρί τριμμένο.
Κόβουμε την μελιτζάνα κατά μήκος, σε μεγάλες λεπτές φέτες και τις απλώνουμε σε μια λαδόκολλα.Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη και αλάτι. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε μέσα στο σκεύος που φτιάχνουμε τα cupcakes, μία σε κάθε ένα κάθετα να κάνουν φωλιά.
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την παρμεζάνα και ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά για να ομογενοποιηθεί .
Με το μείγμα από τα μακαρόνια και τον κιμά, γεμίζουμε την κάθε φωλιά. Περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα ή ότι άλλο τυρί έχουμε.Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο για λίγα λεπτά, να πάρει χρώμα από πάνω το τυρί .
Τις βγάζουμε και τις σερβίρουμε σε πιάτο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένη ρόκα και μαϊντανό.
Φέτος επινόησα τη συνταγή, στα γενέθλια του πρώτου μου γιου.Αποτέλεσμα, έπαθαν όλοι πλάκα!