Φραουλένιο γλυκάκι ψυγείου, της Φρόσως Σπυροπούλου

Φραουλένιο γλυκάκι ψυγείου, της Φρόσως Σπυροπούλου

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ,
3 συσκευασίες κρέμα γάλακτος των 250 γραμ.,
2 κουτιά ζελέ φράουλα,
1/2 κιλό φράουλες φρέσκιες,
λίγο γάλα,
κονιάκ ή λικέρ,
λίγη ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση

1. Ξεκινάμε χτυπώντας τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.

2. Σε πυρέξ κάνουμε μια στρώση από μπισκότα, αφού πρώτα τα βουτήξουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει το γάλα με λίγο κονιάκ.

3. Χωρίζουμε την κρέμα σε δυο μέρη: Στο ένα θα προσθέσουμε τις μισές από τις φράουλες, αφού πρώτα τις χτυπήσουμε στο μούλτι με 1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Το άλλο μέρος της κρέμας θα το αφήσουμε ως έχει.

4. Στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα την κρέμα με τις φράουλες, την ισιώνουμε καλά και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

5. Στρώνουμε έπειτα 2η στρώση με μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα και από πάνω την άσπρη κρέμα.

6. Το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, να παγώσει καλά.

7. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και το βάζουμε και αυτό στο ψυγείο, μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά.

8. Όταν το ζελέ είναι έτοιμο, το ρίχνουμε με προσοχή στο γλυκό (χρησιμοποιώντας καλύτερα τη βοήθεια μιας κουτάλας), αφήνοντας όμως χώρο και για τις φράουλες.

9. Έχοντας ψιλοκόψει από πριν τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρά κομματάκια, τις ρίχνουμε και αυτές πάνω στο ζελέ, διάσπαρτα, μέχρι να «γεμίσει».

10. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, να πήξει καλά το ζελέ, τουλάχιστον για 5-6 ώρες ή ακόμα καλύτερα για μια νύχτα.

Tips

1) Τα μπισκότα τα βουτάμε στο γάλα για ελάχιστα δευτερόλεπτα για να μη μαλακώσουν πολύ και λιώσουν.

2) Εάν η ποσότητα του ζελέ είναι αρκετά μεγάλη, δε τη βάζουμε όλη καθώς θα χρειαστούμε χώρο και για τις φράουλες. Εξαρτάται από το μέγεθος του πυρέξ.