Φρέσκοι γίγαντες με μυρωδικά και ντομάτα, της Χριστίνας Βέρρα

Φρέσκοι γίγαντες με μυρωδικά και ντομάτα, της Χριστίνας Βέρρα

Υλικά

1 κιλό γίγαντες,
1 ματσάκι άνηθο,
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι,
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες,
λίγο μαϊντανό,
5-6 καυκαλίδες,
φρέσκο χυμό ντομάτας (η ποσότητα ανάλογη με το πόσο κόκκινο το θέλουμε),
αλάτι,
πιπέρι,
λάδι,
λίγο νερό


Εκτέλεση

Τους φρέσκους γίγαντες δεν τους μουλιάζουμε από το βράδυ.

Βράζουμε τους γίγαντες μισή ώρα σε ανοιχτή κατσαρόλα (όχι χύτρα).
Ψιλοκόβουμε στο ταψί τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τις καυκαλίδες και το μαϊντανό.

Βάζουμε τους γίγαντες στο ταψί, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λάδι.
Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά και τα στρώνουμε όμορφα.

Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και τις βάζουμε πάνω στους γίγαντες.
Ψήνουμε για περίπου 45′ σε χαμηλή σχάρα, στους 220 βαθμούς.