Γαλακτομπούρεκο, της Αθηνάς Πέτρου

Υλικά

Για την κρέμα
2 λίτρο γάλα,
400γρ. ζάχαρη,
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανιλίνη,
8 αυγά,
180 γρ. σιμιγδάλι,
100 γρ. βούτυρο και ακόμα 50 γρ. περίπου για τα φύλλα λιωμένο

Για το σιρόπι
700 ζαχαρη,
1 λίτρο νερό,
1 κουταλιά γλυκόζη,
φλούδα από πορτοκάλι


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να βράσουν και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το σιρόπι καλά.

Ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανιλίνη σε κατσαρόλα στη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά, και αφού ζεσταθεί το γάλα, ρίχνουμε κουταλιές στα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα. Αφού έχει γίνει μείγμα το 1/3 από το γάλα με τα αυγά, ρίχνω όλο το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας γρήγορα και προσεκτικά, έως ότου αρχίσει να παίρνει τη μορφή κρέμας. Τελειώνουμε με το βούτυρο και αφήνουμε να παγώσει.

Στρώνουμε σε ένα ταψί 4 φύλλα κάτω, με βούτυρο ανάμεσα, την κρεμά και 4 από πάνω.

Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς C και άλλα 15 λεπτά στους 190. Βγάζουμε από τον φούρνο και σιροπιάζουμε.

.