Γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά, της Βάσως Δήμου

Γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά, της Βάσως Δήμου

Υλικά

2 λίτρα φρέσκο γάλα,
7 κ.σ κορν φλάουρ,
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό,
250 γρ. ζάχαρη,
2 φακελάκια βανίλια,
1 βούτυρο,
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό,
3 ποτήρια ζάχαρη,
1 κ.σ γλυκόζη,
1 ξυλάκι κανέλα


Εκτέλεση

Βάζουμε τη μισή ποσότητα του γάλακτος, σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη, και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα στο οποίο έχουμε πρώτα διαλύσει το κορν φλάουρ και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.
Μόλις πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε τη βανίλια και μια κουταλιά βούτυρο.

Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα ταψί, βουτυρώνοντας ενδιάμεσα, και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Δεν ξεχνάμε να βουτυρώνουμε καλά τα φύλλα ενδιάμεσα. Χαράζουμε μπακλαβωτά, και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς C. Το βγάζουμε και το σιροπιάζουμε ζεστό.

Καλή επιτυχία!!!!!!