Γαρίδες με τσικουδιά, της Αριστέας Τσουρέκη

Γαρίδες με τσικουδιά, της Αριστέας Τσουρέκη

Υλικά

10 μεγάλες γαρίδες,
3 σκελίδες σκόρδο,
1/2 κούπα ελαιόλαδο,
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο,
4 ντομάτες κομμένες σε καρέ ή μια κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ,
200 γρ. φέτα,
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο,
2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο,
Αλάτι,
Πιπέρι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε και κρατάμε τα κεφάλια τους.

Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τις γαρίδες μαζί με τα κεφάλια τους και τις σκελίδες σκόρδου. Μόλις πάρουν χρώμα και γίνουν ροζ, ρίχνουμε την τσικουδιά και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο τηγάνι, βάζουμε το υπόλοιπο λάδι (κρατάμε 2 κ.σ. για να το ρίξουμε από πάνω στο τέλος) και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και το μάραθο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν λίγο οι ντομάτες. Προσθέτουμε τις γαρίδες με το ζουμί που έχουν βγάλει (χωρίς τα κεφάλια και το σκόρδο).

Ρίχνουμε και τη φέτα, κρατώντας λίγη για γαρνίρισμα.
Πιπερώνουμε και μόλις δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε το μαϊντανό.

Προσθέτουμε από πάνω το λάδι και τη φέτα που κρατήσαμε κι είναι έτοιμο το φαγητό μας!

Σημ.: Μην παραβράσετε τις γαρίδες, γιατί σκληραίνουν.
Αντί για τσικουδιά, μπορείτε να βάλετε ούζο με γλυκάνισο ή ουζομάστιχο.

Καλη όρεξη!