Γεμιστά στο φούρνο με πατατούλες, του Θοδωρή Ηλιάδη

Γεμιστά στο φούρνο με πατατούλες, του Θοδωρή Ηλιάδη

Υλικά

ντομάτες φρέσκιες (για γέμισμα)
πιπεριές φρέσκιες (για γέμισμα)
ελαιόλαδο
κρεμμύδι
σκόρδο
κιμάς χοιρινός ή μόσχου
ρύζι γλασέ
σάλτσα ντομάτας (από τις φρέσκιες ντομάτες μας)
λίγο νεράκι (για το βράσιμο του ρυζιού μας)
αλάτι
πιπέρι
λίγη ρίγανη
πατάτες
καρότα
κεφαλογραβιέρα τριμμένη (ή άλλο τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας ώστε να λιώνει πάνω από τα γεμιστά μας)


Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε λαδάκι, αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε λίγο αλατάκι ώστε να μαλακώσουν πιο γρηγορά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, αφήνωντάς το λίγο να σοταριστεί και προσθέτουμε τον κιμά. Με την κουτάλα πιέζουμε τον κιμά να σπάσει και να τσιγαριστεί καλά. Μόλις ο κιμάς αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για λίγο με τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα μας.

Ρίχνουμε μέσα την σάλτσα ντομάτας μας από τις φρέσκιες μας ντομάτες και λίγο νεράκι ώστε να βράσει καλά το ρύζι μας. Αλατοπιπερώνουμε.

Γεμίζουμε τις ντομάτες  και τις πιπεριές με την γέμισή μας και τις τοποθετούμε στο ταψί. Προσθέτουμε  τις πατατούλες, τα καρότα και τέλος λίγη ρίγανη λαδάκι.

Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο για να δώσει αυτήν την ωραιότατη γεύση στα γεμιστά μας…!!!