Γιορτινό Κέικ με Φρόστινγκ Καρύδας, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidaslittlecorner)

Γιορτινό Κέικ με Φρόστινγκ Καρύδας, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidaslittlecorner)

Υλικά

Για το κέικ
3/4 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
1 1/2 κούπας ζάχαρη,
3 μεγάλα αυγά,
1 κ.γ υγρή βανίλια,
1/2 κούπα κακάο,
2 3/4 κούπας αλεύρι,
1 κ.γ μπέικιν,
3/4 κ.γ σόδα,
1/4 κ.γ αλάτι,
1 1/2 κούπα ξινόγαλα,
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για το φρόστινγκ καρύδας
1 1/2 πακέτο τυρί κρέμα,
1 κούπα βούτυρο,
βανίλια,
1/2 κούπα αλεύρι,
2 1/2 με 3 κούπες ινδοκάρυδο,
2 1/2 με 3 κούπες άχνη ζάχαρη


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, να ενσωματωθούν στο μείγμα, και ρίχνουμε το χρώμα. Συνεχίζουμε με την βανίλια, και τέλος ρίχνουμε εναλλάξ ξινόγαλα και αλεύρι. Αδειάζουμε σε 3-4 ταψάκια 22εκ, και τα ψήνουμε όλα μαζί για 10-15 λεπτά. Ο χρόνος πάντα εξαρτάται από το φούρνο μας. Ελέγχουμε πάντα το ψήσιμο.

Όσο ψήνονται, ετοιμάζουμε το φρόστινγκ. Χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί και το αλεύρι. Μόλις γίνει λείο και αφράτο, μετά από 7-8 λεπτά χτύπημα, προσθέτουμε τη βανίλια. Κατόπιν εναλλάξ την κοσκινισμένη άχνη, με το ινδοκάρυδο.
Αφήνουμε το φρόστινγκ για λίγο στο ψυγείο, ενώ περιμένουμε να κρυώσουν και τα κέικ.

Καλύπτουμε ενδιάμεσα και επάνω το κέικ με φρόστινγκ και το στολίζουμε. Εγώ χρωμάτισα με κόκκινο χρώμα, και εσπασα μερικές καραμέλες φράουλα και τις έριξα επάνω με το ινδοκάρυδο. Επίσης έλιωσα 2-3 καραμέλες και έκανα μια χιονονιφάδα.

Από γεύση δεν έχω λόγια απλά δοκιμάστε το!
Σας εύχομαι τις πιο γλυκές γιορτές, με υγεία και χαμόγελα

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/