Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, της Παρασκευής Κωστοπούλου

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, της Παρασκευής Κωστοπούλου

Υλικά

750 γρ.κιμά μοσχαρίσιο,
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα,
1 κρεμμύδι ξερό,
1 ή 2 φρέσκα κρεμμύδια,
1 καρότο τριμμένο,
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες,
1 κολοκύθι τριμμένο,
Μαϊντανό και δυόσμο όσο θέλετε,
1 κύβο λαχανικών,
Αλάτι,
Πιπέρι,
2 αυγά (τα ασπράδια),
Λεμόνι,
Λάδι,


Εκτέλεση

Πλένουμε το ρύζι καλά και το βάζουμε στον κιμά.
Περνάμε από τον τρίφτη το κρεμμύδι, το καρότο και το κολοκύθι και τα προσθέτουμε στον κιμά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, μαϊντανό, δυόσμο και λάδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Βάζουμε νεράκι στην κατσαρόλα, λάδι και έναν κύβο λαχανικών. Όταν πάρει βράση πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα, μαζί με κομμένες ροδέλες καρότου. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, αφήνοντας λίγο ζουμί στο τέλος.
Παίρνουμε το ζουμί και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε καλά με σύρμα τα ασπράδια, μαζί με τον ένα κρόκο, προσθέτουμε λεμόνι (ανάλογα το πόσο ξινό το θέλουμε) και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζουμί από το γιουβαρλάκια που έχουν βράσει. σε πολύ σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε το αυγολέμονο, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει.
Καλή επιτυχία!