Γιουβαρλάκια με σπανάκι, της Βάσως Δήμου

Γιουβαρλάκια με σπανάκι, της Βάσως Δήμου

Υλικά

1/2  κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 καρότα
1/2 κούπα τσαγιού ρύζι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι
1/2 κιλό σπανάκι


Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη βάζουμε τους κιμάδες. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα ρίχνουμε στη λεκάνη. Προσθέτουμε λίγο λάδι, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και λίγο ελαιόλαδο. Μόλις πάρει βράση,  ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά.

Όσο σιγοβράζουν, σοτάρουμε το σπανάκι, με το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και τον άνηθο.

Μόλις γίνουν τα γιουβαρλάκια, τα αραδιάζουμε πάνω από το σπανάκι και τα βράζουμε όλα μαζί για 10 λεπτά περίπου.

Λίγο πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.

Καλή επιτυχία!