Γιουβαρλάκια με τραχανά, της Τζωρτζίνας Καραθανάση

Γιουβαρλάκια με τραχανά, της Τζωρτζίνας Καραθανάση

Υλικά

1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο,

3 κουτάλες της σούπας ρύζι,

μαϊντανό,

άνηθο,

1 αυγό,

1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι,

1 κούπα τραχανά,

αλάτι,

πιπέρι,

5 κουταλιές λάδι


Εκτέλεση

Αρχικά, πλάθουμε τα γιουβαρλάκια.Στη συνέχεια, βάζουμε μια κατσαρόλα με λάδι έως την μέση.Προσθέτουμε νερό, αλάτι,πιπέρι και τα γιουβαρλάκια.

Βράζουμε για 15 με 20 λεπτά.Προσθέτουμε τον τραχανά και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.