Γιουβαρλάκια χωρίς λιπαρά και χωρίς τύψεις, της Βαλεντίνας Παπά

Γιουβαρλάκια χωρίς λιπαρά και χωρίς τύψεις, της Βαλεντίνας Παπά

Υλικά

1 κιλό κιμά βόειο (προτιμώ άπαχο)

1 μεγάλο κρεμμύδι

1/2 ματσάκι άνηθο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ξύδι

αλάτι

πιπέρι

1 αυγό και 1 ασπράδι

4 κ.σ. πίτουρο βρώμης

1 αυγό για το αυγολέμονο

1 λεμόνι

 


Εκτέλεση

Βάζουμε το κιμά σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αυγό και το ασπράδι, αλάτι, πιπέρι, το κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη, το μισό ματσάκι άνηθο πολύ ψιλοκομμένο, το ξύδι, το μαϊντανό και το πίτουρο βρώμης.

Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα τα γιουβαρλάκια.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς

Παίρνουμε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα γιουβαρλάκια, τα ψήνουμε 20-30 λεπτά προσέχοντας το τελευταίο 10λεπτο να το βάλουμε στον αέρα να ροδίσουν.

Βάζουμε τα γιουβαρλάκια σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο να πιάνει περίπου τη κατσαρόλα. Βράζουμε νερό (βραστήρα) και περιχύνουμε απο πάνω απο το πιάτο

Βράζουμε περίπου 40 λεπτά

Αφαιρούμε το πιάτο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αυγοκόβουμε

 

Καλή σας όρεξη