Γλυκόξινο κοτόπουλο, της Μαρίας Ανδρεαδάκη

Γλυκόξινο κοτόπουλο, της Μαρίας Ανδρεαδάκη

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
1 καρότο κομένο σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά κομένη σε μικρά τετραγωνάκια
1 πράσινη πιπεριά κομένη σε μικρά τετραγωνάκια
150 γρ. φέτες ανανά (κρατάμε 6 κ.σ. από το ζουμί)
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. άσπρο ξύδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι στο wok. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τον ανανά και το χυμό του, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν.

Χρειάζεται λίγη ώρα μόνο.