Καλαμάρια γεμιστά με τυριά, της Λεμονιάς Βασιλειάδη

Καλαμάρια γεμιστά με τυριά, της Λεμονιάς Βασιλειάδη

Υλικά

1 κιλό καλαμάρια,
350 γρ. φέτα σκληρή,
200 γρ. τυρί τριμμένο,
1 πιπεριά Φλωρίνης,
1 ντομάτα,
ρίγανη,
αλάτι,
πιπέρι

Για τη μαρινάδα:

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα,
1 σκελίδα σκόρδο,
50 ml. ελαιόλαδο,
ρίγανη,
αλάτι,
πιπέρι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε πολύ καλά. Αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας, τα περιχύνουμε και μαρινάρουμε τα καλαμάρια για 2 ώρες, τυλιγμένα με μεμβράνη στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά, τα πλοκάμια των καλαμαριών ψιλοκομμένα, την ντομάτα και την πιπεριά ψιλοκομμένες.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο. Έπειτα, γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.

Τέλος, τοποθετούμε τα καλαμάρια σε πυρίμαχο σκεύος, τα περιχύνουμε με τα υγρά της μαρινάδας και ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.