Κανελόνια με κιμά, της Λουκίας Φραντζέσκου

Κανελόνια με κιμά, της Λουκίας Φραντζέσκου

Υλικά

1 πακέτο κανελόνια,
500-800 γρ. κιμάς ανάμεικτος χοιρινόςμοσχαρίσιος,
1 πιπεριά,
1-2 καρότα,
1 κρεμμύδι,
1/2 φλ. γάλα,
250 γρ. κρέμα γάλακτος,
200-250 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο,
1 κ.σ. πελτές,
αλάτι,
πιπέρι,
μπούκοβο (προαιρετικά)
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο,
12 φλ. κόκκινο κρασί


Εκτέλεση

Αρχικά σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι σε κατσαρόλα 20cm. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την πιπεριά, τα καρότα, τον πελτέ σταδιακά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να κρυώσει, αλλιώς τα κανελόνια θα ραγίσουν.

Εν συνεχεία γεμίζουμε τα κανελόνια 1-1, τοποθετώντας τα σε πυρέξ.
Αφού τελειώσουμε με το γέμισμα, τα περιχύνουμε με το μείγμα κρέμα γάλακτος και γάλα.

Πασπαλίζουμε με το τυράκι, σκεπάζουμε το πυρέξ μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200c για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Μόλις ροδίσουν και γίνει κρούστα, είναι έτοιμο το φαγητό μας.

Μαγεία σκέτη!

Για τα αγαπημένα σας πρόσωπα με όλη σας την αγάπη για σίγουρη επιτυχία!
Με εκτίμηση,
Λουκία