Καρβελάκια με τρία μόλις υλικά, του Ραφαήλ Τσιρίγκα

Καρβελάκια με τρία μόλις υλικά, του Ραφαήλ Τσιρίγκα

Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1 πρέζα αλάτι,
1 κουτάκι μπύρα,
1 αυγό για επικάλυψη,
σουσάμι (προαιρετικά)


Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μπολ και ζυμώνουμε με τα χέρια) το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε τη μπύρα.

Ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι μαλακό που να μην κολλάει.

Ζυμώνουμε αρκετά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο αλεύρι.

Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι μια λαδόκολλα και βάζουμε τα ψωμάκια σε μικρές μπαλίτσες Αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Έχω ακούσει πως λένε ότι ο καλός ο μάγειρας στο ψωμί φαίνεται. Πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου ότι η διαδικασία του να φτιάξεις ένα ψωμί είναι μπελαλίδικη. Ψωμάκια με τρία μόλις υλικά! Το αποτέλεσμα; Αυτό που βλέπεις.