Καριόκες τούμπανο, της Ελευθερίας Βαμβακάκη

Καριόκες τούμπανο, της Ελευθερίας Βαμβακάκη

Υλικά

3 πακέτα μπισκότα τύπου πτιμπερ
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. γάλα
1 σφηνάκι κακάο
100 γρ άχνη
1 σφηνάκι amaretto
100 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
100 γρ. φουντούκια
200 γρ. καρύδια
2 κ.σ πραλίνα φουντουκιού
150 γρ. τριμμένη γκοφρέτα
2 βανίλιες


Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα και τις μισές ποσότητες από τους ξηρούς καρπούς. Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κοπανάμε τους υπολοίπους ξηρούς καρπούς σε χοντρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με τους υπόλοιπους τριμμένους.

Κοσκινίζουμε μέσα στους ξηρούς καρπούς την άχνη, το κακάο και τις βανίλιες, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το αμαρέτο και το γάλα λίγο λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που πλάθεται!

Κάνουμε μπαστούνια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Κόβουμε τα μπαστουνιά σε φέτες 1 εκατοστού και τις βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα, βάζουμε σε λαδόκολλά και γαρνίρουμε όσο η κουβερτούρα είναι ακόμα ρευστή, με καρύδι, ή τριμμένη γκοφρέτα ή ότι άλλο θέλουμε.

Ξαναβάζουμε στο ψυγείο και τέλος τυλίγουμε με κομμάτια αλουμινόχαρτο!