Καρμπονάρα φούρνου, του Θοδωρή Ηλιάδη

Καρμπονάρα φούρνου, του Θοδωρή Ηλιάδη

Υλικά

3-5 ντομάτες σάλτσα ντομάτας (απόντομάτες ώριμες του εμπορίου)
1 κρεμμύδι μεσαίο
2-3 σκ. σκόρδο
3-5 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
3 αυγά
λίγο γάλα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε κατ’ αρχήν τη σάλτσα μας, που έχουμε κάνει με τις ώριμες ντομάτες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο υστέρα προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και την αφήνουμε να βράσει για 10 με 15 λεπτά.

Υστέρα βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι μέσα σε αλατισμένο νερό για 5 με 6 λεπτά το πολύ, να μην μας παραβράσουν να τα κοιτάτε συνεχώς και κατά διαστήματα να ανακατεύετε διότι τα θέλουμε αλ ντέντε τα μακαρόνια.

Μετά, σε ένα μπολ χτυπάμε τα 3 αυγά με λίγο γάλα, αλάτι, πιπέρι και λίγο ρίγανη και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε καλά το κοφτό μακαρονάκι μέσα στην σάλτσα την οποία κάναμε και υστέρα το προσθέτουμε μέσα στο ταψί αφού προηγούμενος έχουμε ρίξει λίγο ελαιόλαδο στο πάτο του ταψιού. Ρίχνουμε λίγο βούτυρο στη σάλτσα με τα ζυμαρικά μας αφού είναι ζεστά και τέλος ρίχνουμε τα αυγά κυκλικά από πάνω και τελευταία ζαμπόν η μπέικον σε καρυδάκια!!