Καρυδόπαστα γερμανική, της Σμάρως Καμπούρη

Καρυδόπαστα γερμανική, της Σμάρως Καμπούρη

Υλικά

Για το παντεσπάνι
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
4,5 κ.σ κοφτές κορν φλαουρ,
3 κ.γ κοφτά μπείκιν πάουντερ,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
ελάχιστο αλάτι,
3 αβγά,
μισό φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο,
μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό,
βανίλια

Για την κρέμα
2 γάλατα ζαχαρούχα
1 κούπα τριμμένα καρύδια (όχι τελείως σκόνη)
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 βιτάμ σε ασημόχαρτο
2 κρόκους αυγών
2 βανίλιες

Για το σιρόπι
1 κούπα νερό
2 κ.σ κακάο
1 κ.σ κοφτή νες καφέ


Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε, και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε ξανά σε ένα μπολ.

Χωρίζουμε με προσοχή τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια. Ρίχνουμε τους κρόκους σε ένα μπολ και προσθέτουμε το νερό, το ηλιέλαιο και τη βανίλια. Χτυπάμε το μείγμα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι έως ότου γίνει χυλός.  Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα πολύ πηχτή. Την προσθέτουμε στο χυλό και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε δυο ταψάκια μεγέθους 20 εκατοστών στρώνουμε λαδόκολλα και την αλείφουμε με βούτυρο. Αφού μοιράσουμε και στρώσουμε με ένα κουτάλι το χυλό στα ταψάκια, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για μισή ώρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και κοβουμε στη μέση τα παντεσπάνια (σύνολο 4 κομμάτια).

Για την κρέμα
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βιτάμ σε χαμηλή φωτιά και μόλις μισολιώσει ρίχνουμε το ζαχαρούχο,τα καρύδια,το ινδοκάρυδο και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε συνεχώς να μην μας κολλήσει η κρέμα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά αμέσως μόλις πάρει μια βράση η κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κάτσει για 3 λεπτά και ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους.

Για το σιρόπι

Βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι το νερό, το κακάο και τον καφέ και τα βράζουμε για 2 λεπτά. Ραντίζουμε ελαφρά το κάθε παντεσπάνι και βάζουμε λίγη κρέμα κάθε φορά. Τελειώνουμε με κρέμα. Διακοσμούμε με καρύδια ή αν θέλουμε με μπισκότο.