Κεφτεδάκια γιουβέτσι, της Ειρήνης Τεμπλαλέξη

Κεφτεδάκια γιουβέτσι, της Ειρήνης Τεμπλαλέξη

Υλικά

1 κιλό κιμά,
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα,
1 πιπεριά πράσινη,
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης,
σκόρδο,
μαϊντανό,
δυόσμο,
3-4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο ή ένα φακελάκι φρυγανιά τριμμένη,
αλάτι,
πιπέρι,
2 αυγά,
λάδι,
ντομάτα φρέσκια ή πελτέ,
κριθαράκι μέτριο 1 σακουλάκι


Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές ψιλοκομμένα (εγώ τα κόβω στο μπλέντερ).
Βάζουμε, ακόμα, τα αυγά, το ψωμί, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε τον κιμά.

Πλάθουμε σε μέτρια κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι και τη ντομάτα να βράσουν για 20 λεπτά και νερό, όσο χρειαστεί.

Μετά, τα βάζουμε στη γάστρα, ρίχνουμε το κριθαράκι, το αλάτι, το πιπέρι, το ανάλογο νερό (ζεστό, αν μπορούμε) και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.

Καλή επιτυχία!