Κεφτεδάκια, της Ελευθερίας Θωμαΐδου

Κεφτεδάκια, της Ελευθερίας Θωμαΐδου

Υλικά

1 κιλό ανάμεικτο κιμά,

πιπεριές σε κομματάκια,

τριμμένο καρότο,

λίγο λάδι,

μαϊντανό,

2 κρεμμύδια ξερά,

μελιτζάνες,

πατάτες,

αλεύρι,

βούτυρο,

γάλα,

μπαχαρικά της αρεσκείας σας,

ρίγανη,

αλάτι,

πιπέρι,

μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμυδάκι, κόβουμε κομματάκια τις πιπεριές, τον μαϊντανό και τα βάζουμε όλα μαζί στο τηγάνι.

Σε άλλο τηγάνι, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε ροδέλες.

Για τη μπεσαμέλ

Ζεσταίνουμε ένα λίτρο γάλα και μέχρι να πάρει μια βράση προσθέτουμε μία κούπα αλεύρι, μία κουταλιά μοσχοκάρυδο, μισή κουταλιά κανέλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, ένα αυγό, λίγο τυρί σε κομματάκια και 2 μικρές κουταλιές βούτυρο.