
Κέικ Αιμιλιάνο, της Ιωάννας Παπανικολάου
Υλικά
6 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
3 φλ.τσ. ζάχαρη,
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ,
300 γραμμ. βούτυρο γάλακτος,
2 φλ.τσ. γάλα,
ξύσμα 3 πορτοκαλιών,
12 κουτ.σούπας γάλα,
6 αυγά

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοκκινίζω το αλεύρι και το μπέικιν. Προσθέτω τη ζάχαρη, το βούτυρο σε κυβάκια, τα 2 φλ. γάλα και το ξύσμα.
Χτυπάω με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα για 2 λεπτά. Σταματώ και μαζεύω με τη μαρίζ το χυλό απ’ τα τοιχώματα. Ρίχνω ένα ένα τα αυγά και το υπόλοιπο γάλα (12 κουτ.σούπας) και συνεχίζω για αλλά 2 λεπτά.
Βουτυρώνω κι αλευρώνω ένα ταψί 32 cm. και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα κι ενα τέταρτο περίπου, στην κάτω σχάρα.
Ελέγχω με τη μέθοδο του μαχαιριού, αλλά δεν ανοίγω το φούρνο πριν τη μία ώρα για να μην κάτσει το κέικ μου.