Κέικ με κακάο, της Κωνσταντίνας Παπαηλιού

Κέικ με κακάο, της Κωνσταντίνας Παπαηλιού

Υλικά

4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα λάδι
1 κούπα γάλα ή γιαούρτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
2 κ.σ κακάο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
αλεύρι


Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λάδι , το γιαούρτι, το αλεύρι και το μπέικιν. Αφού γίνει ένα μείγμα, προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε σε ένα μπολ λίγο μείγμα και ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

Αλείφουμε το ταψί μας με λάδι, ρίχνουμε το μείγμα της λεκάνης και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με το κακάο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 45 λεπτά περίπου.