Κέικ με κολοκυθάκια, της Μυρσίνης Οικονόμου

Κέικ με κολοκυθάκια, της Μυρσίνης Οικονόμου

Υλικά

4 αυγά,
300 γρ. ελαιόλαδο,
480-500 γρ. αλεύρι,
3-4 κ.γ. μπέικιν,
1/2 κ.γ. σόδα,
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο,
3 κ.γ. κανέλα,
400 γρ. κολοκυθάκια πράσινα τριμμένα,
400 γρ. ζάχαρη,
ξύσμα 1 λεμονιού,
1 κολοκυθάκι σε φετούλες


Εκτέλεση

Χτυπάμε πρώτα τα αυγά για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το λάδι, τα μπαχαρικά, τη σόδα, το μπέικιν, το ξύσμα και λίγο-λίγο το αλεύρι.
Τελευταία προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα (όχι με το μίξερ).

Ψήνουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Ξέρω ότι η συνταγή θα σας φανεί λίγο παράξενη επειδή χρησιμοποιούμε κολοκυθάκια.
Να σας διαβεβαιώσω ότι το κέικ γίνεται πεντανόστιμο!
Δεν διακρίνουμε τη γεύση από τα κολοκυθάκια (όπως και στο κέικ με καρότο δεν διακρίνουμε τη γεύση του καρότου). Όταν κρυώσει, στολίζουμε με το κολοκυθάκι, ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και βγάζουμε το κολοκυθάκι.

Καλή επιτυχία!